Navigate Up
Sign In
home |  mail |  workspaces |  moodle |  intranet |  contact  Roosevelt Junior / Wetenschapsknooppunt Zeeland

Roosevelt Junior is the successor of the Wetenschapsknooppunt Zeeland (“Science Junction”) which was established by the University College Roosevelt in 2012 and is geared towards bringing science into primary schools in Zeeland.

As Roosevelt Junior targets schools in the region, further information will be listed in Dutch below. If you have any questions about the program, please feel free to send an e-mail in English or Dutch to the coordinator of the program, Marieke van de Laar, via junior@ucr.nl.

______________________________________________________________

Roosevelt Junior is de opvolger van het Wetenschapsknooppunt Zeeland (WKZ) dat eind 2012 werd opgericht door de University College Roosevelt met als doel om wetenschap en basisonderwijs met elkaar te verbinden. Universiteiten vormen het fundament van de kennismaatschappij die Nederland in toenemende mate wordt. Aan de basis van de Nederlandse onderwijsketen staat het basisonderwijs. Het is dus belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met wetenschap. Roosevelt Junior doet dit rechtstreeks door activiteiten te organiseren voor kinderen binnen en buiten het klaslokaal, maar ook door samen te werken met docenten en (studenten op) de PABO.

Een belangrijke activiteit van Roosevelt Junior is het Kids College. Kids Colleges zijn woensdagmiddaglezingen voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 in de regio over wetenschap in de breedste zin van het woord. In deze colleges komen kinderen op een laagdrempelige en boeiende manier in aanraking met wetenschap. Lees meer over de Kids Colleges op deze pagina.

Voor meer informatie over Roosevelt Junior kunt u per e-mail contact opnemen met de projectcoördinator, Marieke van de Laar, via junior@ucr.nl.

ROOSEVELT_JR website.jpg